Αναγνώστες

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Με πρωτοβουλία του Γραφείου Υποστήριξης του Πολίτη του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης , θα πραγματοποιήσουμε ενημερώσεις σε Δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Πατρέων.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι σε συνέχεια του προγράμματος κατάρτισης του Κ.Ε.Κ. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την κωδική ονομασία «ΑΡΙΑΔΝΗ», που αφορά την εκπαίδευση εκπαιδευτικών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας στο πολύ σοβαρό πρόβλημα του εθισμού των εφήβων στο Διαδίκτυο, αλλά και της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί Κανέλλα Κοντονή ,Περικλέους Ελένη και Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, που ολοκλήρωσαν την παραπάνω εκπαίδευση πραγματοποίησαν κατά την περυσινή χρονιά ενημερώσεις σε 14 σχολεία της Πάτρας σε σύνολο 473 μαθητών.
Η πρωτοβουλία μας αυτή θα συνεχιστεί και κατά τη φετινή σχολική χρονιά, στα ίδια σχολεία στους ίδιους μαθητές , που φέτος θα βρίσκονται στην Ε και ΣΤ ταξη προκειμένου να:
 Να διερευνηθεί το κατά πόσο επιτεύχθηκε η ευαισθητοποίηση των μαθητών στη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου .
 Να αξιολογήσουμε την πιθανή αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο πλοηγούνται στο διαδίκτυο οι μαθητές.
 Να αξιολογήσουμε την αλλαγή στην διαχείρηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.
 Να αξιολογήσουμε την εμπέδωση της περσινής ενημέρωσης από τους μαθητές.
Ανάλογες πρωτοβουλίες πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχτούν απ' όλους τους φορείς, καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη παρέμβαση είναι προτιμότερη από τη «θεραπεία». Με αυτή την έννοια η συνεργασία των φορέων της Εκπαίδευσης με τους αντίστοιχους της Υγείας πρέπει να αποκτήσει μόνιμη διάσταση στα πλαίσια οργανωμένων προληπτικών παρεμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου