Αναγνώστες

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Δάσκαλοι και μαθητές "δημιουργούν" για το Διαδίκτυο


                                                                     


Ουφ....μια πολύ κουραστική μέρα τελειώνει!Μα τι λέω , αυτή η μέρα ήταν ιδιαίτερα κουραστική ,ευχάριστα όμως!
Απρόσμενα ευχάριστη ,γεμάτη εκπλήξεις που διαδεχόταν η μια την άλλη.
Η σημερινή ενημέρωση στα δημοτικά  σχολεία: Α. Αλισσου και 36ο δημοτικό σχολείο Πατρών με αφορμή την "ημέρα του ασφαλούς Διαδικτύου " έκρυβε για μας πολλές ευχάριστες εκπλήξεις  !!!!!
Σε συνεργασία με την Δ/ νση Α/βαθμιας εκπαίδευσης και τους διευθυντές των παραπάνω σχολείων κα Φραντζή Πηνελόπη και κο Γούτσο Χαράλαμπο δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση λόγω του επετειακού εορτασμού .
 Οι μικροί μαθητές με τους δασκάλους τους, όχι μόνο δημιούργησαν την διαδικτυακή ιστορία που τους ζητήσαμε  βάζοντας όλη τους τη φαντασία ,αλλά μας ξεπέρασαν και πήγαν ένα βήμα παραπέρα ......έγιναν ηθοποιοί σεναριογράφοι σκηνοθέτες και εκφωνητές !
Μας παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με τους ήρωες του 1821 μεταφέροντάς τους στην εποχή του Διαδικτύου .
Επινόησαν, οι ήρωες να επικοινωνούν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης να προγραμματίζουν από το Διαδίκτυο τις μάχες που θα ακολουθούσαν  και να πέφτουν σε "γκάφες"...
Στις εικονογραφημένες διαδικτυακές ιστορίες επιστράτευσαν όλες  τις ικανότητές τους (άλλος στη γραφή,άλλος στην εικονογράφηση άλλος στην έμπνευση) και δημιούργησαν πραγματικα εργα τεχνης! Αυτα τα εργα των μαθητων ολα μαζι θα τα παρουσιασουμε σε μια μεγαλη εκδηλωση που θα διοργανωσουμε  στα τελη Μαιου κλείνοντας αυτον τον κυκλο ενημερωσεων .
                                                           
Σε αυτή την εκδηλωση θα φροντισουμε καποια σχολεία να βραβευτουν γιατι πραγματικα το                            Α      Ξ    Ι     Ζ     Ο      Υ     Ν!!!!        ΕΒΑΛΑΝ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ!

Οι  µαθητες αυτοι μας εδωσαν την αίσθηση ότι δεν περνουν απλα  το χρόνο τους στο σχολείο
µαθαίνοντας πράγµατα τα οποία δεν του προκαλούν ευχαρίστηση, τουναντίον μαλιστα.
                                                                 
 Οι δάσκαλοί τους μας τονισαν οτι ήταν δικες τους ιδεες ολα όσα μας παρουσίασαν .
Η μεγαλύτερη επιτυχία για έναν δάσκαλο είναι η... εξαφάνισή του! Δεν πρόκειται όμως για ταχυδακτυλουργία, αλλά για τον μεγαλύτερο στόχο της διδασκαλίας, όπως τον περιγράφει η μεγάλη παιδαγωγός Μαρία Μοντεσόρι. Να μπορεί να πει ο δάσκαλος: «Τα παιδιά τώρα δουλεύουν σαν να μην υπάρχω». Τότε, διά της πλασματικής του απουσίας, η οποία στην πραγματικότητα είναι η πιο αποτελεσματική παρουσία, έχει καθορίσει τους μαθητές του. Αυτό αισθανθηκαμε σημερα όλη στην  ομαδα μας , οτι αυτοί εδω οι δασκαλοι με την "πλασματική τους απουσία"  έχουν μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές τους τη φλόγα της γνώσης.ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!


                                                                            

                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου