Αναγνώστες

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 18-03-2014


Αύριο Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 η εθελοντική ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη» στα πλαίσια της Διεθνούς  Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας  , θα βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα Γλαράκη (8Ο & 9ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας )Γερμανού 186, στις 10.30 το πρωί , όπου μέσα από το κουκλοθέατρο που έχει δημιουργήσει : «e-κοκκινοσκουφίτσα στο διαδικτυοδάσος »,θα ενημερώσει μαθητές και δασκάλους  για την ασφαλή και ΜΕ ΜΕΤΡΟ χρήση του Διαδικτύου.
Η  δράση μας αυτή είναι  ενταγμένη στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας μιας μέρας που οι  Κοινωνικοί Λειτουργοί από 84 χώρες διοργανώνουν κάθε χρόνο τον Μάρτιο .
 Η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Δράσης για την προβολή του  ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας στην προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
 Ημέρα δράσης,  για να θυμίσουμε και να θυμηθούμε το ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών , ένα ρόλο όχι μέσα στα γραφεία με τις κλειστές πόρτες αλλά έξω στην κοινωνία που δοκιμάζεται..
των Κοινωνικών Λειτουργών που η πολιτεία αντί να τους έχει στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων ,  επιλέγει την διαθεσιμότητά τους!
Τα στοιχεία από Κοινωνικές Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν τη δραματική αύξηση του αριθμού ατόμων και οικογενειών που πλήττονται από ακραία φτώχεια, ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και στερούνται ακόμα και βασικών αγαθών με αποτέλεσμα η ζωή και η υγεία τους να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο.
 Τα κοινωνικά προβλήματα δεν θα λυθούν με μαγικό τρόπο και αν η πολιτεία δε μας χρειάζεται , μας χρειάζονται  οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και αυτοί είναι το δικό μας μέλημα !
Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ! Μικροί , μεγάλοι και μεγαλύτεροι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου