Αναγνώστες

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

«Υπε­ρα­σπί­ζο­ντας τα ΔΙΚΑΙΩ­ΜΑΤΑ μου διεκδικώ την παιδική μου ηλικία»

                             <<Έχω , έχεις ,έχει….ΟΛΟΙ έχουμε δικαίωμα και στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ>>
                                                                  



Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού , η εθελοντική ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη » με τη συμβολή φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας ενημέρωσε χθες 11-12-2014, τους μαθητές του 49ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας & τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των μικρών χρηστών του κυβερνοχώρου.
                                                               

                             
Όλη η δράση ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία των μαθητών να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες, να διαμορφώσουν ήθος και προσωπικότητα , να καλλιεργηθεί ένα κλίμα φιλίας και συνεργασίας αλλά και να μπορέσουν να κατανοήσουν τις έννοιες : Ανάγκη – Δικαίωμα –Υποχρέωση μέσα από ομαδικές δραστηριότητες .                                                                                                                                           
Κλείνοντας τη χθεσινή δράση οι μαθητές του κάθε σχολείου επέλεξαν το μήνυμα της ημέρας το οποίο αποτύπωσαν σε γκράφιτι τοίχου ! Μας εξέπληξε ότι οι μαθητές και των δυο σχολείων επέλεξαν το πιο κάτω μήνυμα  : 

«Υπε­ρα­σπί­ζο­ντας τα ΔΙΚΑΙΩ­ΜΑΤΑ μου διεκδικώ την παιδική μου ηλικία»
Οι ενήλικες έχουμε μια υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα παιδιά μέσα από το παράδειγμά μας : να τα καταστήσουμε ικανά να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ και να ΥΠΕΡΣΠΙΖΟΝΤΑΙ τα δικαιώματά τους τόσο στον πραγματικό κόσμο όσο και στον εικονικό. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μεγαλώσουμε ανεξάρτητα παιδιά που να μπορούν μεγαλώνοντας να επιλέγουν και να αποφασίζουν μόνα τους ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους. Όσο μπορούμε να περιορίσουμε την παθητική διασκέδαση και να ενθαρρύνουμε το διάβασμα ή το να βγαίνουν έξω από το σπίτι. Χρειάζεται να τα επανασυνδέσουμε με τον κόσμο.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/KoinonikoiLeitourgoiEnTaxe?ref=hl
                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου