Αναγνώστες

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ με τους Κοινωνικούς λειτουργούς eΝτ@ξη



«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη   10/02/2015  στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου, η εκδήλωση : «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ,  της εθελοντικής ομάδας «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη» στο πλαίσιο της  Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου  ως πρεσβευτές του saferinternet.gr,  σε συνεργασία με το τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές δημοτικού  της ΣΤ’ τάξης από σχολεία του κέντρου της  Πάτρας .
Η εθελοντική ομάδα «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη» δημιούργησε τη συγκεκριμένη δράση με στόχο την μεγαλύτερη απήχηση αλλά και ευαισθητοποίηση τόσο των  πολιτών όσο και των μαθητών για την  ασφαλή & ΜΕ ΜΕΤΡΟ  πλοήγηση  στο Διαδίκτυο.



Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε face painting στα πρόσωπα των μαθητών με καρναβαλικά σχέδια και έντονα χρώματα  την αρχή των δραστηριοτήτων ενώ παράλληλα τους  διανεμήθηκαν  χειροποίητα βραχιολάκια με αναγραφόμενα μηνύματα ασφαλούς πλοήγησης κατασκευασμένα από τους εθελοντές μας.
Στη συνέχεια ακολούθησε η παράσταση του κουκλοθέατρου: «e-κοκκινοσκουφίτσα στο διαδικτυοδάσος» την οποία τα παιδιά παρακολούθησαν με  προσοχή αφού ο διδακτικός χαρακτήρας της πέρασε το μήνυμα με διασκεδαστικό τρόπο.

Η ποδηλατοδρομία περιμετρικά της πλατείας συνέβαλλε στη διανομή του έντυπου υλικού τραβώντας την προσοχή τόσο των παρευρισκόμενων όσο και των προσερχόμενων σε αυτή.


Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού εξέπληξε ευχάριστα τους μαθητές των σχολείων που έλαβαν μέρος, οι οποίοι τόσο με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών όσο και των εθελοντών κατάφεραν να βρουν τις κρυμμένες λέξεις που όταν τις τοποθέτησαν στη σωστή σειρά αποκρυπτογράφησαν το μήνυμα της ημέρας.


Τέλος, για το κλείσιμο της δράσης, οι μαθητές τοποθετημένοι σε τρεις ομόκεντρους κύκλους και κρατώντας ο καθένας από ένα μπαλόνι με αναγραφόμενο ένα μήνυμα ασφαλούς πλοήγησης, τα άφησαν ταυτόχρονα να ανεβούν στον ουρανό, σφραγίζοντας έτσι τη συμμετοχή τους  στη χθεσινή δράση.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε πολλούς μεμονωμένους ανθρώπους και επιχειρήσεις που μας  συνέδραμαν με τη μικρή ή με τη μεγαλύτερη συνεισφορά τους στην εκδήλωσή μας και που χωρίς τη δική τους συμβολή το ενχείρημά μας δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί:
Ideal Bikes Shop Μανιατόπουλος , Τυπογραφείο Μοναστηριώτης , ΑΟ dias football club , Xρώματα Κοκκώνης , Δήμο Πάτρας , Εμπορικό σύλλογο ,Εταιρεία ΤΙΤΑΝ  , ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ , ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , GEFYRA AE , ZORBASOUND Audio services  ,  ΕΕΣ,  ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ & ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ Nouvel τους ευχαριστούμε από καρδιάς .
Θα τους αναφέρουμε ευχαριστώντας τους  όλους ανεξαιρέτως και μέσα από τη σελίδα μας στο fb :«Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτάξη»


Τέλος αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε για τη συμβολή τους στην εκδήλωσή μας , τους σπουδαστές Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας καθώς και τους εθελοντές Κοινωνικούς Λειτουργούς οι οποίοι δούλεψαν με μεράκι και ζήλο για μεγάλο χρονικό διάστημα .


ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ : Κοντονή Κανέλλα & Θεοδωρόπουλος Δημήτρης.

ΟΜΑΔΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: Χριστοπούλου Αδαμαντία, Μητροπούλου Φωτεινή , Σακογιάννη Νατάσσα  και οι σπουδαστές Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας : Κοκκίνη Πελαγία, Αττόλικο Νικόλ, Δημητρακοπούλου Χαρά & Τριάντου Βασιλική.


ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ : Βελάι Παναγιώτα , Τσελεπή Ιωάννα , Τσουκαλά Πηνελόπη & Σταμπολτά Γεωργία.
                                                                             

                                                                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου