Αναγνώστες

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Οι "Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτ@ξη" σε δράσεις για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

Η δεύτερη Τρίτη του δεύτερου μήνα κάθε έτους , έχει ορισθεί σαν ημέρα εορτασμού για το ασφαλές Διαδίκτυο.
Την χθεσινή Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 εορτάστηκε για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Από το 2014, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προάγει όχι μόνο το ασφαλές Διαδίκτυο αλλά τη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου, στο οποίο όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε. Έτσι, το φετινό σύνθημα είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» («Play your part for a better internet!»).

Η εθελοντική ομάδα των "Κοινωνικών Λειτουργών ΕΝτ@ξη" συμμετείχε ως πρεσβευτής σε αυτόν τον εορτασμό συμβάλλοντας με το μερίδιο που μας αναλογεί. 
Συνδιοργανώσαμε με την σχολική σύμβουλο Αιτ/νιας την εκδήλωση : "Το Διαδίκτυο και οι τρεις σωματοφύλακες : Ενημέρωση , Γνώση , Ασφάλεια" .


Συμμετείχαμε στην εκδήλωση του 45ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας σε σχετική εκδήλωση

http://45dimpatras.blogspot.gr/

 και κάναμε τη μεγαλύτερη διάχυση μηνυμάτων  που μπορούσαμε με τις δικές μας δυνάμεις. Σε κυλιόμενους πίνακες της πόλης σε ιστοσελίδες σε εφημερίδες και σε τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στόχος όλων των δράσεων μας κάθε χρονιά είναι να φτάσει το μήνυμα στους αποδέκτες ....που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά και τους γονείς .

http://www.protothema.gr/greece/article/551533/-imera-gia-asfali-periplanisi-sto-diadiktuo/

http://www.ktelachaias.gr/?module=site__downloads&view=65&lang=el

Γιατί θέλουμε αυτοί οι μικροί "αυτόχθονες" του Διαδικτύου αλλά και οι "ιθαγενείς" του Διαδικτύου να προβληματιστούν σοβαρά και να μην εγκλωβιστούν στην παθητική χρήση του Διαδικτύου αλλά να αναλάβουν και οι ίδιοι δράση για ένα καλύτερο δημιουργικό Διαδίκτυο.
Όπως άλλωστε είναι γνωστό , το Διαδίκτυο δημιουργήθηκε για ενήλικες , οι μικρότεροι μπορούν να το αξιοποιούν με καθοδήγηση και με όρια για να μην εγκλωβιστούν στο λαβυρινθώδη κόσμο του ... ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ , ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου