Αναγνώστες

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ "Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτ@ξη" από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των Νησίδων Ποιότητας 2017


H βράβευση της εθελοντικής μας ομάδας στις Νησίδες Ποιότητας 2017


Ο εθελοντισμός δείχνει το δρόμο για την Ελλάδα που θέλουμε! 
Σε επίσημη τελετή στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στις 23 Νοεμβρίου 2017   έγινε και φέτος η βράβευση των εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων που η Ελλανόδικη Επιτροπή των Νησίδων Ποιότητας επέλεξε να τιμήσει αυτή τη χρονιά.
Τα βραβεία των Νησίδων Ποιότητας 2017 επέδωσε  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Φέτος βραβεύτηκαν  8 Οργανώσεις, από σύνολο 76 υποψηφιοτήτων.
Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  (ΜKO), καθώς και ομάδες συλλογικής δράσης πολιτών που συμμετείχαν, δραστηριοποιούνται στους τομείς αλληλεγγύης, πρόνοιας, φυσικού, πολιτιστικού ή κοινωνικού περιβάλλοντος, στην προώθηση της ισότητας των φύλων, της ισότητας ευκαιριών, καθώς και στην προώθηση και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μέσα από μια αντικειμενική, προκαθορισμένη και διαφανή διαδικασία, επιλέγονται οι νικήτριες συμμετοχές, οι οποίες δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστές, αλλά προσφέρουν εθελοντικό έργο ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως δημιουργικά πρότυπα για την Κοινωνία και ειδικότερα για τη νέα γενιά.
Στο παραπάνω πλαίσιο λοιπόν βραβεύτηκε και η εθελοντική μας ομάδα "Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝτ@ξη".
Το πρωί της 23ης Νοεμβρίου σε μια λιτή αλλά ζεστή τελετή γνωριμίας μεταξύ μας, στο κτίριο Κωστή Παλαμά η συνάδελφος - εθελόντρια της ομάδας κ. Φωτεινή Μητροπούλου, παρουσίασε το έργο μας  στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους και στις υπόλοιπες οργανώσεις που βραβεύτηκαν.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο κτίριο της παλιάς βουλής αφού προβλήθηκε πρώτα ένα βίντεο των δραστηριοτήτων της ομάδας, ο ολυμπιονίκης μας κ. Σπύρος Γιαννιώτης παρουσίασε  την ομάδα μας και κάλεσε τη συντονίστρια  της ομάδας να μιλήσει για το έργο μας.
Το βίντεο που ακολουθεί με την προσφώνηση του κ.Γιαννιώτη και την ομιλία της κ. Κοντονή γίνεται αναφορά στο έργο της εθελοντικής μας ομάδας.


Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των εθελοντικών ομάδων, ακολούθησε η βράβευση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.Το βραβείο για εμάς  είναι μια ηθική, ανταμοιβή.
Η λογική του βραβείου είναι η επιδοκιμασία ενός έργου είτε στη βάση της κρίσης των πολλών είτε στη βάση της κρίσης των ειδικών.... για την εθελοντική μας ομάδα ήρθε μετά από πολύ δουλειά γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Χρειάστηκε κόπος και χρόνος και βεβαίως χρειάστηκε η στήριξη πολλών ανθρώπων που έγιναν συνοδοιπόροι μας-τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου