Αναγνώστες

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

ΣΕ ΑΠΑΝΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ ...ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ! .......

                                                                     


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Μικροί καπεταναίοι με ασφάλεια , στου Διαδικτύου τ΄ακρογιάλια»

Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή  07-06-2013 στην Πάτρα  στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης , η εκδήλωση «ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΣΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Τ΄ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ» . Την εκδήλωση παρακολούθησαν , μικροί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί , σπουδαστές και επαγγελματίες από το χώρο των ανθρωπιστικών επαγγελμάτων. Παραβρεθήκαν : η κα Αλμπάνη Λένα Υποδιοικήτρια της 6ης ΥΠΕ . ο Διοικητής του Γ.Ν.Π  κος Κοσμόπουλος Δημήτρης, ο κος Μπαρής Θεόδωρος Προϊστάμενος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφερειακής Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος, ο κος Κολοκοτσάς Διονύσιος Υπεύθυνος εταιρικών σχέσεων της Google Ελλάς και η κα Βερόνικα Σαμαρά Υπεύθυνη του Safer Internet Ελλάδας  οι οποίοι απεύθυναν και χαιρετισμούς στην εκδήλωση μας .
Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Αναγέννηση με το τραγούδι «ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ» καλωσορίζοντας έτσι τρυφερά τους προσκεκλημένους μας.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Σακοβέλη Πηνελόπη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Α/θμια διεύθυνση εκπαίδευσης Αχαΐας η οποία αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στην ομάδα των «Κοινωνικών Λειτουργών ΕΝ…ταξη» και την εμπειρία της μαζί μας τις δυο σχολικές χρονιές που συνεργαστήκαμε ,  στα πλαίσια της ενημέρωσης των 16 σχολείων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής  για την ασφαλή πλοήγηση των μικρών μαθητών στο Διαδίκτυο.
Η κα Κοντονή Κανέλλα , Κοινωνική Λειτουργός – Μέλος της ομάδας «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝ …τάξη», Υπεύθυνη του Γραφείου Υποστήριξης του Πολίτη στο ΓΝΠ , αναφέρθηκε στο ιστορικό της ομάδας ,περιέγραψε τη δράση ενημέρωσης των μαθητών , τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, τα κίνητρα της ομάδας  και έκλεισε την ομιλία της  περιγράφοντας  τους στόχους της ομάδας .
Η κα  Πλώτα Βασιλική  Κοινωνική Λειτουργός στο οικοτροφείο «Ευαγγελισμός « στην Κόρινθο  και η  κα Γεωργογιάννη Δήμητρα τελειόφοιτη Κοινωνική Λειτουργός του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο « apodrasi@teleia .gr», ένα θεατρικό διασκευασμένο για παιδιά δημοτικού από την κα Περικλέους Ελένη μέλος της ομάδας «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝ… τάξη» . Με πολύ θεατρικότητα  παρά του ότι είναι ερασιτέχνες , και οι δυο απέδωσαν το ρόλο τους  εξαιρετικά!
Η κα Περικλέους Ελένη Κοινωνική Λειτουργός στη ΜΚΟ «ΝΟΣΤΟΣ» και μέλος της ομάδας «Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝ..τάξη» παρουσίασε στην ομιλία της ποιοτικά και και ποσοτικά δεδομένα έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα μέσα από τις εκθέσεις των μικρών μαθητών. Μια πολύ –πολύ ενδιαφέρουσα και κοπιαστική δουλειά .
Ο κος Μέντης Μανόλης Κοινωνικός Λειτουργός MSc Υποψήφιος Διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας αναφέρθηκε εκτενώς στα ερευνητικά δεδομένα  που εξήχθησαν μέσα από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι μικροί μαθητές  στη διάρκεια της δεύτερης φάσης «αξιολόγησης » της ενημερωτικής δράσης για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών  στο Διαδίκτυο. Μάθαμε πως πλοηγούνται οι μαθητές στην περιοχή μας , πως αξιοποιούν το Διαδίκτυο καθώς και το τι πρέπει να προβληματίσει γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ο κος Κορμάς Γιώργος συντονιστής του προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ και Υπεύθυνος της τηλεφωνικής γραμμής «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ» αναφέρθηκε στο τι συμβαίνει στον Διαδικτυακό κόσμο πανελλαδικά και τους κινδύνους που ελλοχεύει η ενασχόληση με το Διαδίκτυο χωρίς όρια και κανόνες. Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ σημαντική παράμετρο του τρίπτυχου Εκπαιδευτικοί-Γονείς –Μαθητές για την ασφαλή πλοήγηση των νέων . 
Τέλος δόθηκαν τα βραβεία στα σχολεία των οποίων οι αφίσες  κρίθηκαν  από την επιτροπή αξιολόγησης, ως οι πιο καλές.
Δόθηκαν τα πιο κάτω βραβεία :


Στο 56ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών: Βραβείο Επικοινωνιακού μηνύματος.   
                                                  


Στο Δημοτικό Σχολείο Α. ΑΛΙΣΣΟΥ:  Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας     
                                                                       
Στο Δημοτικό σχολείο  15ο Πατρών:  Βραβείο Ασφαλούς Πλοήγησης
                          
                                           
Εδόθησαν και δυο τιμητικές διακρίσεις σε ισάριθμα σχολεία . Στα Εκπαιδευτήρια «Ελληνική Αναγέννηση» και στο σχολείο του Α. Αλισσου.
Τιμητική Διάκριση Πρωτότυπης Δημιουργικής Σύνθεσης στα εκπαιδευτήρια «Ελληνική Αναγέννηση» με την εργασία :« Πλοηγούμαστε …με το Αλφαβητάρι»
Τιμητική Διάκριση  Πρωτότυπης Δημιουργικής Σύνθεσης , στο Δημοτικό σχολείο του Α. Αλλισου με την εργασία : «Ο Πειρατής του Διαδικτύου»
Ένα όμορφο ταξίδι στο μαθητικό κόσμο τέλειωσε προς το παρόν .Έχουμε αράξει σε ένα απάνεμο λιμάνι σχεδιάζοντας στο χάρτη μας το επόμενο ταξίδι μας . Περισσότερο ώριμοι θα χαράξουμε ασφαλή πορεία με γνώμονα τη γνώση και την ευθύνη να οδηγήσουμε και τους μικρούς σε ασφαλή λιμάνια Διαδικτυακά . Σε μας τους μεγαλύτερους μένει αυτή η ευθύνη μιας και οι μικρότεροι βρήκαν το Διαδίκτυο στη ζωή τους αντίθετα από εμάς που μας βρήκε ! Θέλουμε να πούμε πολλά ευχαριστώ σε πολλούς ανθρώπους  και φορείς  που στάθηκαν αρωγοί μας σε αυτή μας την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσπάθεια .
Εμείς όλο αυτό το εγχείρημα το κάναμε εθελοντικά και απελευθερωμένοι από το οικονομικό κίνητρο δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας .
Μας  στήριξαν οι εθελοντές μας νέοι Κοινωνικοί Λειτουργοί  χωρίς να βαρυγκωμήσουν , τους ευχαριστούμε θερμά  και τους ευχόμαστε τα καλυτέρα στη ζωή τους γιατί το ΑΞΙΖΟΥΝ!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν για να έχουν να δώσουν και όταν θα τους ξαναζητηθεί , όχι απαραίτητα σε  εμάς αλλά σε οποιονδήποτε κινείτε προς το κοινό καλό .
Ευχαριστούμε  τους :

Τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας

Το Δήμο Πατρέων . τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου μας , την υπάλληλο  του Μεγάρου Λόγου & Τέχνης  κα Ολύμπια

Τον  ΣΟΨΥ Πάτρας

Την εταιρεία Amstel

To φροντιστήριο Αγγλικής γλώσσας Αμπατάγγελου-Σινιγάλια

Το φωτογράφο    Βασίλη  Βόντα    από το patras enents

Τη φωτογράφο Κακκαλή Μαρία

Την Κακκαλή  Ελένη (για τη δημιουργία των βίντεο της εκδήλωσης)

Το βιβλιοδετείο «Γαλιατσάτος»

Το Safer Internet Ελλάδας

Τη Google Ελλάδας

Την Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείο Πατρών

Τα Εκπαιδευτήρια της «Ελληνικής Αναγέννησης»

Το γραφίστα Βαγγέλη Αινιζλή

Το ζαχαροπλαστείο «Αχαϊκό Εντελβάις»

Τον φούρνο «Σταμόπουλος Δημήτριος »

Τον φούρνο «Κατσικονούρης Γιάννης»

Το βιβλιοπωλείο «Επίπεδο»

Την εταιρεία "p-consulting"

Την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ.Ελλάδας

Την εταιρεία «Φροντίδα Ζωής»
Ελπίζουμε να μην μας διαφεύγει κανείς .....
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:< Ένας τόνος θεωρίας αντιστοιχεί με ένα γραμμάριο πράξης!!!!!> ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ!......  
                                                                                          Κοντονή Κανέλλα
                                                                                          Θεοδωρόπουλος Δημήτρης
                                                                                          Περικλέους Ελένη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου