Αναγνώστες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΕΝ τάξη"


ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ                                                      ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ





Το να είσαι εθελοντής σημαίνει να αφιερώνεις χρόνο σε κάτι που σε γεμίζει και σε κάνει να νιώθεις υπερήφανος για το αποτέλεσμα.
Το να είσαι εθελοντής σημαίνει να έχεις την επιθυμία να προσφέρεις, με μοναδικό αντάλλαγμα το να βλέπεις την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο όσων επωφελούνται από την εργασία σου.
Ένας εθελοντής, νιώθει ο ίδιος περισσότερο άνθρωπος. Μπορεί να συνδράμει στην αντιμετώπιση ή τη βελτίωση μιας κατάστασης.
 Κάνει κάτι το οποίο μπορεί να χαίρεται ο υπόλοιπος κόσμος αλλά ταυτόχρονα κερδίζει κι ο ίδιος μέσα από αυτό. Συμμετέχει και συνεργάζεται. 
Μαθαίνει τι θα πει ομαδική εργασία. Γνωρίζει πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους και βιώνει πολλές ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Κάθε δράση,  όσο κοινή με την προηγούμενη κι αν φαίνεται, πάντοτε κρύβει κάποια έκπληξη.
Μπορεί κάποιοι να αντιλαμβάνονται τον εθελοντισμό ως χάσιμο χρόνου ή ως εκμετάλλευση. 
Άλλοι πάλι, περισσότερο καχύποπτοι, υπονοούν ότι πίσω από εθελοντικές δράσεις μπορεί να κρύβεται κάποιο οικονομικό όφελος. Ενδεχομένως να συμβαίνουν όλα αυτά σε ομάδες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό εθελοντισμό. 
Εμείς  με γνώμονα το κοινό καλό και κυρίως με έγνοια για τους νέους μας θέλουμε να σας καλέσουμε όσους επιθυμείτε να συμπορευτεί τε  μαζί μας  φέτος στη δράση μας
                                         ΄ΣΕΡΦΑΡΩ με μέτρο, ΑΛΛΑ ΔΕ ΡΙΣΚΑΡΩ". 
                                                               
Αυτό που λέμε σε ανάλογες  περιπτώσεις είναι ότι, αν δεν μπεις στο «χορό», δεν μπορείς να διαμορφώσεις ξεκάθαρη άποψη και κυρίως δεν μπορείς να στέκεσαι κριτικά μόνο απέναντι στα πράγματα από τον καναπέ.... για να εκφέρεις γνώμη, ας  δραστηριοποιηθείς σε ένα  πλαίσιο.
Ο καλύτερος τρόπος να πείσεις, είναι μέσα από το παράδειγμα ! Εμείς νιώθουμε ότι προσφέροντας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ επιστρέφουμε στη ζωή κάτι που της χρωστάμε!
Δυο χρόνια τώρα που μπαίνουμε στα σχολεία ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ μαθαίνοντας στους μικρούς μας φίλους πως να πλοηγούνται ασφαλώς στο Διαδίκτυο, έχουμε εισπράξει ικανοποιήσεις και αυτές είναι η μόνη μας ανταμοιβή!
Γατί εάν βάλαμε ένα μικρο λιθαράκι έτσι ώστε οι μικροί μαθητές να είναι ώριμοι και ψυχικά υγιείς ως αυριανοί ενήλικες ε αυτό είναι κέρδος!
 Ας ενδιαφερθούμε, λοιπόν, για το κοινό καλό και ας συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτό αφιλοκερδώς!
Σας καλούμε λοιπόν όσοι επιθυμείτε να έρθετε την Παρασκευή 04-10-2013 στις; 15.00 μμ στην αίθουσα συνελεύσεων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών όπου θα σας παρουσιάσουμε το καινούργιο μας πρότζεκτ και θα συζητήσουμε για τους ρόλους του καθενός σε αυτή την καινούργια προσπάθειά μας . Σας περιμένουμε!!!
                         ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΕΝτάξη"

2 σχόλια:

  1. Παιδιά καλώς σας βρήκα!! Είμαι Κοινωνική Λειτουργός και αποφοίτησα στην Πάτρα!
    Καλή αρχή στο blogging και καλή συνέχεια στο σημαντικό σας έργο!!

    Κατερίνα από το Positive Thinking Greece
    www.positive-thinking-greece.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κατερίνα ! Μπορείς να μας ακολουθείς και στη σελιδα μας : https://www.facebook.com/KoinonikoiLeitourgoiEnTaxe?ref=hl και να καλέσεις και τους φίλους σου να γίνουν φίλοι μας στη σελίδα ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ

      Διαγραφή