Αναγνώστες

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Κάναμε όσα μας αναλογούσαν..

Η αξιολόγηση της δράσης μας από τον διευθυντή ενός από τα έξι σχολεία που "υιοθετήσαμε " για 3 χρόνια . Ο κος Κωνσταντίνος Τσεντούρος από το 3ο δημοτικό σχολείο Παραλίας Πατρών. 

Με τους μικρούς μας φίλους , Παίξαμε , γελάσαμε , Μάθαμε και Αξιοποιήσαμε δημιουργικά το Διαδίκτυο.
Η δράση μας έγινε γνωστή και εκτός των τειχών ....μας έψαξαν και μας βρήκαν από την ΕΡΤ. Μας φιλοξένησαν στην εκπομπή  ERTstudio3 
πριν όμως μας ανακαλύψουν στην Αθήνα κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι του τοπικού τύπου μας είχαν συνδράμει και συνεχίζουν ακόμη.....  αυτό εμείς δεν το ξεχνάμε ΠΟΤΕ....

                                                                                                      Αντί  απολογισμού…
 ......................................................................................................................

Υπάρχουν αυτοί που επιθυμούν τη βεβαιότητα ή την προσωπική "αλήθεια"- που  την ορίζουν και την κατοχυρώνουν αλλά, ταυτόχρονα, οχυρώνονται πίσω της, περι-ορίζονται από αυτήν, αποκτώντας κύρος και ισχύ. Υπερασπιζόμενοι τη δική τους "αλήθεια", απορρίπτουν κάθε άλλη, μάχονται με πείσμα το νέο, το διαφορετικό, το άλλο..
Υπάρχουν αυτοί που είναι επιφυλακτικοί ή φοβούνται τους νέους, τους ικανούς μια και η συνύπαρξη, ή η συνεργασία, με αυτούς ίσως οδηγήσει σε απρόβλεπτες συγκρίσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο την ατομική αίσθηση ασφάλειας, θα επιφέρουν τριγμούς υπεροχής, θα αμφισβητήσουν την πνευματική ιεραρχία που έχει κτιστεί με κόπο στη διάρκεια του χρόνου. 
Υπάρχουν όμως και εκείνοι για τους οποίους η συνύπαρξη και η συνεργασία με τους νέους και τους ικανούς τούς καλεί σε εγρήγορση, τους προσφέρει τη δυνατότητα για απρόβλεπτες, θετικές συνεργασίες, με άγνωστα εκ των προτέρων αποτελέσματα, διανοητικά ταξίδια, ομαδικές ονειροπολήσεις - κάποιες μόνο θα ευοδωθούν, φιλίες ισχυρές, βασισμένες, ταυτόχρονα, στις πνευματικές αναζητήσεις και οι οποίες θεμελιώνονται με πολύ κόπο σε στέρεες βάσεις......... 
Υπάρχουν αυτοί που  είναι εκ των προτέρων καχύποπτοι προς τους “ξένους” , τους “ξένους” που  επιθυμούν να εισάγουν καινά δαιμόνια, ιδεολογίες και πρακτικές. 
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που, σε ένα κόσμο καθημερινά όλο και πιο ανοιχτό , απορρίπτουν την περιχαράκωση, τις διαχωριστικές γραμμές και τους περιορισμούς, αμφισβητούν την ύπαρξη απόλυτων  “ορίων” - άρα και ιδεολογιών -, πιστεύουν στα απρόβλεπτα και θετικά αποτελέσματα της ανταλλαγής ιδεών και συνηθειών, στην αξία των μετασχηματισμών, που πιστεύουν στα θετικά χαρακτηριστικά των “άλλων”, των “ξένων”.  Αυτή η "ανοιχτή", προοδευτική προσέγγιση  με ίσους όρους συμμετοχή, θεμελιώνεται πάνω σε μια βαθιά, ανιδιοτελή αγάπη για το κοινό καλό, η οποία χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία.
........................................................................................................................
Και τι μένει στο τέλος, όταν όλα  έχουν τελειώσει;;;;;

Υπάρχουν αυτοί
που υπήρξαν φειδωλοί στα πάθη τους, δεν μοιράστηκαν τις ιδέες τους, έκρυψαν τις σκέψεις τους, απέφυγαν τις συγκρούσεις, είχαν μόνο ευκαιριακούς φίλους.
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ανεξάρτητα από αξιώματα και θέσεις,  σου αφήνουν ένα α-περίγραπτο κενό αλλά και μια παντοτινά παρούσα ζεστασιά, το κενό και τη ζεστασιά που μόνο η αγάπη, η σύγκρουση, ο οραματισμός, η αναζήτηση του άγνωστου και του άπιαστου, η φιλία και  η συνεργασία, σε κάνει να νιώθεις!!!!!!!!!!!!
Κι αυτός ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να μαθαίνεις , όταν μοιράζεσαι......

Γιατί για εμάς σε ολη τη διαδρομή του ταξιδιού μας συναντήσαμε τους : υπάρχουν  όμως και εκείνοι …..!!!!!!!!!!!!

Ένας κύκλος έκλεισε ...αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε τώρα . ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου